Matkalla studiolle

Solid Stream studio laajakuva
Studio striimaajan näkökulmasta

Matkalla studiolle saavun Valimon juna-asemalle Helsingin Pitäjänmäkeen ja lähden etsimään ”Solidin studiota”. Navigaattori on asetettu höyläämötie 18:aan. Nopealla vilkaisulla huomaan ilokseni, että kävelyyn menee vain muutama minuutti.

Rakennusten välistä puikkelehdittuani olen tullut ison toimistorakennuksen hissiaulaan. Hissillä neljänteen kerrokseen ja olen hyvin lähellä. Tarroista muodostuneet opasteet johdattavat minut oven taakse jossa tuttu logo jo komeileekin. Koputan oveen ja se aukeaa lähes välittömästi.

Kollaasi sisääntuloaulasta ja studion antimista
studio ja antimet

Tervetuloa! Klassinen ”löysitkö hyvin perille” ja ei muuta kun kahvia kuppiin. Tunnelma on viihtyisä ja kaverit vaikuttavat hyväntuulisilta. Käymme läpi päivän ohjelman ja kertaamme mitä esiintyjän on hyvä ottaa huomioon lähetyksen aikana. Rento fiilis valtaa minut, kun huomaan olevani ammattilaisten seurassa. Kaikki on mietitty valmiiksi eikä minun tarvitse keskittyä muutakuin omaan esitykseeni. 

studio vieraan näkökulmasta, taustalla henkilö kädet ojennettuna
studio vierailijan näkökulmasta

Esitys meni mallikkaasti ja nyt voin huokaista helpotuksesta. Hetken huilaamisen jälkeen on aika suunnata keskustaan. Nappaan jalat alleni ja siirryn Valimon asemalle josta Helsingin keskustaan on 12 minuuttia. Junassa istuessa huomaan ihmetteleväni kuinka sulavasti päivä meni. 

Aikaa kuluu ja somessa eteeni pompsahtaa ”mainos” solidin avoimista ovista. Eipä näytä olevan osoitetta julisteesa, mutta onneksi tiedän missä paikka sijaitsee. Saavun tuttuun toimistoon ja naamani eteen tulee mikrofoni. Selviydyn tilanteesta kunniakkaasti vain kuullakseni, että olin juuri suorassa lähetyksessä. Eipä siinä sen kummempaa. Tunnelma on rento ja puheen sorina tahdittaa mukavasti perjantaipäivää. Ymmärtääkseni jotain tallentui nauhallekkin.  

Katso video

Ohhoh! Olipas siinä meininkiä. Kavereilta ei ainakaan tekniikka lopu kesken. Tuoltahan voisi tehdä minkälaisia lähetyksiä tahansa…  

fiSuomi