Stabiili ja ekologinen livelähetys, miten se tapahtuu?

Onnistunut livelähetys vaatii vakaan yhteyden


Vakaa ja katkeamaton livelähetys on olennainen osa luotettavaa striimauspalvelua. Solid Stream Oy kiinnittää erityistä huomiota yhteyden laatuun oli lähetyslokaatio mikä tahansa. Varmistamme aina mahdollisimman nopean kiinteän yhteyden paikalle ja tuemme pääyhteyttä varayhteyksin. Tarpeen tullen käytämme internet bonding- tekniikkaa, jolla saadaan yhdistettyä useampi yhteys stabiilin striimin lähettämiseen. Käymme myös etukäteen paikalla testaamassa yhteyksien laadun. 

Etäyhteyksin esiintyvien kanssa testataan yhtä lailla heidän yhteyttään ja varmistetaan kameran ja mikrofonin toiminta ja riittävä laatu. Testaukset tehdään hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. Emme tee lähetyspäivänä testejä kuin hätätapauksissa. Jokaiselle testattavalle varataan 30min aikaa, jotta voimme rauhassa käydä asiat läpi ja esiintyjälle tulee rauhallinen olo. Lähetyksen aikana olemme tarpeen tullen puheyhteydessä esiintyjään, emmekä jätä heitä koskaan yksin.

Kevyt striimitekniikka juna-asemalla.

Haluamme toimia mahdollisimman ekologisesti ja käytämme tilanteen salliessa julkista liikennettä. Olemme toteuttaneet livelähetyksiä myös polkupyörällä silloin, kun tekniikan määrä sen sallii. Pidämme kaluston määrän maltillisena käyttämällä mahdollisimman paljon IP-tuotantoa, jolloin erilaisten konversioiden määrä vähenee emmekä tarvitse niin paljon laitteita. 

Emme omista pakettiautoja tai rekkoja vaan vuokraamme niitä tarpeen tullen yhteistyökumppaniltamme KunnonMuutto Oy:ltä, joka käyttää kaikissa autoissaan biokaasua. Seuraamme myös aikaa ja siirrämme tuotantoa koko ajan enemmän pilveen, jolloin hyödynnetään palvelintehoa eikä “rautaa” tarvitse hankkia niin paljon.

Tapahtuman livelähetys on jo lähtökohtaisesti ekologista, koska se vähentää ihmisten matkustamista. Esimerkiksi puheenvuorot ulkomailta etäyhteyden avulla vähentävät lentämistä ja kotimaassa liikutaan usein edelleen omalla autolla. Hyvällä suunnittelulla saadaan hybridi- tai virtuaalitapahtumaankin luotua lämmin ja osallistava tunnelma.

Ota yhteyttä ja tehdään yhdessä onnistunut ja ekologinen tapahtuma!

Panu Somerma
CEO / Founder
Solid Stream Oy

Facebook
Twitter
LinkedIn
Solid Stream - Livestriimauksen asiantuntija

Kerro meille toiveistasi ja aikataulustasi