3 POINTTIA MUSIIKKITAPAHTUMIEN JÄRJESTÄMISEEN

Hemmo kytkee musiikkilaitteita

Musiikki on kantava voima allekirjoittaneen elämässä ja juuri yksistään musiikki on ajanut minut kirjottamaan tätä kirjoitusta. Aloitin 2012 tosissani hiphopin saralla ja siitä on muodostunut myöhemmin osaaminen joka on jalostunut äänitekniikan ammattitaidoksi. Musiikki on yleisesti ottaen parasta ulkotiloissa ja vieläpä kaverien kanssa nautittuna. Tähän ajatukseen olenkin sitten hypännyt täysillä mukaan ja siksi olenkin järjestänyt useita ulkoilmatapahtumia.

musiikki
Kahdella virtapankilla toteuteuttu keikkasetti, teho ei meinannut loppua missään vaiheessa. Yhdelläkin olisi pärjännyt.

Ulkoilmatapahtumaa järjestäessä on hyvä miettiä kolme asiaa.
 
1. Missä saa olla rauhassa ilman, että häiritsee ketään.
2. Miten yleisön jäsenet pääsevät helposti paikalle?
3. Mistä saadaan sähköt?
 
Kaksi ensimmäistä on jokaisen itse ratkaistava, mutta kolmanteen löytyi vuosien kärvistelyn jälkeen taianomainen laite joka mahdollistaa musiikin soittamisen ihan missä tahansa. Kyllä, ihan missä tahansa!

 

musiikki

Mikä tämä laite nyt sitten mahtaa olla? Noh, se on tietenkin sähköagregaatti. Kansankielellä se voisi olla vaikka iso powerbankki. Tämmöisellä vehkeellä mahdollistetaan keikka kuin keikka täysin omilla sähköillä toteutettuna. Vuosia ongelmana oli keikkapaikan valinta sillä sähköä ei kaupungin sähköbokseista niin vaan saadakkaan. Tarvitaan hyvät perustelut, iso tapahtuma ja tietenkin kosolti mammonaa.

musiikki

Omia lempijuttuja on ehdottomasti ihmisten viihdyttäminen ja tällähän se onnistuu. Ennen piti käyttää metelöiviä bensalla toimivia agregaatteja, mutta käyntivolyymi on niissä niin valtava, että se vaikuttaa jo tunnelmaan bensankärystä puhumattakaan.

Tämmöinen sähkövehje on äänetön. Tätä masiinaa on testattu tositoimissa useasti ja esim. kerran aloitin kello 17:00 soittamaan ja yön laskeuduttua 03:00 aikaan isossa powerbankissa oli vielä virtaa. Kerran oli sitten kaksi powerbankkia ja sitten olikin jo kylmälaitetta kytkettynä ynnä muuta lisäkaiutinta. Nykyteknologia mahdollistaa hienoja asioita.

Hemmo Keikalla
Musiikkia kavereiden kanssa

Jos tuntuu siltä, että tarvitsee hiukan rauhaa, mutta tykkää kuitenkin kaupungin mukavuuksista niin ei muutakun teltta ja powerbankki auton perään ja nauttimaan metsän siimekseen. Käyttötarkoituksia on niin paljon kun on ideoitakin!

Tässä kohtaa varmaan luulisi tätä jo kaupalliseksi yhteistyöksi jonkun powerbankkifirman kanssa, mutta sitä tämä ei ole. Tämä on vain ratkaisu omaan ongelmaan jonka halusin jakaa teidän kanssanne! Ainiin ja toki näitä voi kysellä lainaksi korvausta vastaan. Miksei vaikka koko hela hoitoa deejiineen ja musiikkeineen päivineen.

Solid Stream toivottaa kaikille absoluuttisen hyvää kesää! Katsellaan seuraavaa uutiskirjettä sitten syssymmällä. Cheers!

fiSuomi