Striimaus HelsinkiMissiolle

Striimaus, HelsinkiMissio, Pikkuparlamentti, Ke 29.11.2023 klo 08:00

 

Menimme ajoissa paikalle, mutta turvatarkastus olikin sen verran tiukka, että striimin kasaamiseen jäi rapeat kaksikymmentä minuuttia. Huomasimme ettei eduskuntaan niin vaan kävelläkkään sisään. Tilaisuus pääsi kuitenkin alkamaan ajallaan ja kaikki sujui hyvin. Olimme erittäin mielissämme, että pääsimme toteuttamaan tapahtumaa näin tärkeän asian tiimoilta.

Striimaus pikkuparlamentista
Striimauskalusto ajettiin kokonaisuudessaan läpivalaisusta

Yksinäisyys. 

 

HelsinkiMissio on jo 140 vuoden ajan kehittänyt ratkaisuja sosiaalisiin ongelmiin. Yksinäisyys on kuitenkin iso ja haastava ongelma ratkaistavaksi. Yksinäisyyttä on monenlaista. Voit olla ihmisten ympäröimä ja silti todella yksinäinen. Voit olla jopa parisuhteessa ja silti kokea olevasi yksinäinen. Yksinäisyyttä esiintyy kaikkialla ja kaikki olemme sitä luultavasti kokeneet. 

 

Allekirjoittanutkin on kokenut yksinäisyyttä, mutta onneksi ei kuitenkaan tätä tekstiä kirjoittaessa. Olemme yhteiskuntana suhteellisen sulkeutunut ja vähäsanainen. Henkilön joka on jäänyt perheen, kaveripiirin tai työyhteisön ulkopuolelle voi olla todella haastavaa löytää tukiverkostoa tarvittaessa. HelsinkiMissio on onneksi olemassa ja sieltä apua on saatavilla sitä tarvitseville. Ongelmana on kuitenkin se, ettei apua tarvitseva halua välttämättä hakea sitä. On vaikeaa myöntää itselleen olevansa yksinäinen. 

striimaus pikkuparlamentista
Striimaus pikkuparlamentista

Miten yksinäisyyttä voidaan vähentää?

Yksinäisyyttä voidaan vähentää teoilla. Ota uusi ihminen työpaikallasi tai koulussa huomioon ja kysy mitä kuuluu tai miten menee. Se ei maksa mitään, mutta saattaa olla jollekulle päivän pelastus. Yksinäisyyden kitkeminen on siis toisen huomioimista. Haastavampaa toisen huomioimisesta tulee jos henkilö jota huomioidaan on jo ollut niin pitkään yksinäinen ettei osaa ottaa huomiota vastaan. Syitä yksinäisyydelle on monia. Perhesuhteiden muutoksesta kumppanin poismenoon tai työpaikan ja paikkakunnan vaihdos voi aiheuttaa yksinäisyyttä. Yksinäisyyttä saadaan vähennettyä kunhan kaikki ottavat vastuuta. 

 

Arjen kiireessä on helppo unohtaa perusasiat. Ihmiselle on äärimmäisen tärkeää tuntea kuuluvansa johonkin. Kirjoitushetkellä päälläni on paita, jonka selkäpuolella lukee isolla ”outsider”. Itse olen kokenut useasti olevani ulkopuolinen, mutta ajan saatossa olen löytänyt elämääni muitakin ”ulkopuolisia”, ja yhdessä emme ole enää yksin. 

striimaus
Striimaus yhdistää ihmiset sijainnista huolimatta

Avaa siis silmät ja ennenkaikkea korvat. Yksinäinen henkilö saattaa pyytää apua, mutta ei sano sitä suoraan. Kirjoita tekstiviesti tai soita ja kysy kuulumisia. Kaikki me jaamme tämän kokemuksen, jota kutsutaan elämäksi. 

Aihe on vakava, mutta meidän ei tarvitse olla. Kerro vitsi ja naura sille kuin huomista ei olisi. Nauru pidentää ikää ja onkin tässä mielessä yksinäisyyden vastakohta.

Älä jää huoliesi kanssa yksin. HelsinkiMissiolla on useita erilaisia yksinäisyyttä vähentäviä palveluja ja mahdollisuuksia kohdata muita. Tutustu toimintaan ja ota yhteyttä: www.helsinkimissio.fi

Toista video noin striimaus pikkuparlamentista
fiSuomi