Suomen AFS tapahtuman livestriimaus

AFS tapahtuman livestriimaus - porukka koolla

Olimme mukana tekemässä Suomen AFS tapahtuman livestriimausta. Kävimme noin viikkoa ennen lähetystä katsomassa tilan ja suunnittelimme tekniikan valmiiksi tilaan sopivaksi. Kasasimme ja testasimme kaiken valmiiksi edellisenä iltana. 

Saavuimme 25.11 aamulla paikalle ja varmistimme vielä, että kaikki on valmiina lähetykseen. Tapahtuma alkoi 10:00. Ohjelmassa kuultiin puheita eri AFS:n toimijoilta ympäri Suomea ja maailmaa. Oli valtavan hienoa kuulla kuinka vaihto-oppilaana oleminen voi olla silmiä avaava kokemus ja kuinka kauaskantoiset vaikutukset vieraan kulttuurin ymmärtämisellä voikaan olla.

Tapahtuman livestriimaus tekniikka

Kuulimme tarinaa Eurooppa ja omistajaohjaus ministeri Anders Adlercreutz:in nuoruudesta Azoreila. Kylässä, jossa ei ollut juuri mitään oli kuitenkin kaikki tarpeellinen. Kokemus oli auttanut ymmärtämään miten erilaista elämä voi olla. Paikka oli muodostunut kodiksi. Ministeri Adlercreutz vieraili kylässä uudestaan vuosien jälkeen ja reissu tuntui siltä, kun olisi ollut aikamatkalla.

Suomen AFS tekee tärkeää työtä. Älypuhelimet ovat mahdollistaneet tiedon kulkeutumisen vaivattomasti mistä mihin tahansa, mutta on kuitenkin täysin eri asia mennä itse paikan päälle ja elää arjessa mukana. Vieraan kulttuurin ymmärtäminen ajaa maailmaa parempaan suuntaan sillä ymmärrämme, että erilaisuus on rikkaus. Toisen kielen oppiminen avaa ovet toisen kulttuurin ymmärtämiseen.

 

Tapahtuman Livestriimaus
Suomen AFS tapahtuman livestriimaus - yhteiskuva

Päivä eteni vauhdilla ja keskustelua aiheesta käytiin juontajien säestyksellä. Tunnelma oli kotoisa ja kaikki halukkaat saivat äänensä kuuluviin. Loppupäivästä avattiin paneelikeskustelu jossa oli mielenkiintoisia puheenvuoroja. Oli hienoa nähdä, kuinka eri elämäntilanteista ja taustoista huolimatta panelistit saivat harmoonista keskustelua aikaiseksi. Yleisökin lähti mukaan keskusteluun ja juttua olisi riittänyt vaikka koko illaksi.

Toista video noin Tapahtuman livestriimaus
fiSuomi