Livestriimaus mahdollistaa lähetykset paikasta riippumatta

Mitä on Livestriimaus?

Livestriimaus on yksinkertaisimmillaan äänen ja videokuvan välittämistä tietoverkoissa. Se eroaa perinteisestä tiedostojen lataamisesta siten, että vastaanottajan on mahdollista aloittaa videon katselu, vaikka vain pieni osa datasta on saapunut perille. Striimaus voidaan toteuttaa joko valmiista videomateriaalista tai reaaliaikaisena lähetyksenä. Reaaliaikainen suoratoisto, eli livestriimaus, onkin kasvattanut suosiotaan viime vuosien aikana ja alkanut hiljalleen syrjäyttää myös perinteisiä suoria tv-lähetyksiä, sillä striimauksen avulla tavoitetaan paremmin myös mobiililaitteita ja tietokoneita käyttävät katselijat. Livestriimaus ei sinänsä ole vaikeaa, mutta se saattaa vaatia etenkin aloittelijoilta perehtymistä tarvittavien laitteiden ja palvelujen käyttöön.
Gutsy Livestriimaus käynnissä
Livestriimausta voidaan hyödyntää mm. koulutuksessa, tiedotuksessa, urheilutapahtumissa, opetustilaisuuksissa, juhlissa, gaaloissa, yritysten virkistyspäivissä jne. Lista jatkuu loputtomiin ja koronapandemia on osaltaan kasvattanut livestriimauksen tarvetta. Livestriimauksessa korostuu laadukkaiden laitteiden lisäksi striimaajan ammattitaito, ja tekninen osaaminen. Lähetykseen voidaan rakentaa erilaista interaktiivisuutta, tai sen ympärille voidaan luoda suurempi virtuaalitapahtuma. Solid Stream etsii aina uusia tapoja tehdä lähetyksistä entistä vaikuttavampia. Toimimme yhteistyössä kotimaisen Live.to virtuaalialustan kanssa kehittäen parempia kokemuksia asiakkaille.

Erilaisia tapoja livestriimaukseen

Netistä löytyy tänä päivänä lukuisia striimauksen mahdollistavia palveluita, joista suurin osa on jopa täysin maksuttomia. Striimaajan tulee vain luoda valitsemaansa palveluun oma tili, jonka jälkeen livestriimauksen tekeminen onnistuu yksinkertaisia ohjeita noudattamalla. Livestriimaus voidaan toteuttaa mobiililaitteilla, tietokoneella tai erityisen enkooderin avulla. Esimerkiksi Facebookin livelähetykset toteutetaan usein mobiililaitteella. Webcamin välityksellä striimaaminen soveltuu puolestaan nopeaan live-striimaukseen tietokoneella. Striimaus on raskasta tietokoneelle, joten ammattimaisissa tuotannoissa se tehdään erillisellä enkooderilla.
Livestriimaus by Solid Stream
Livestriimauksessa korostuu ennen kaikkea laatu, sillä huono kuvan tai äänen laatu karkottaa katselijat nopeasti. Kaikista tärkein elementti on hyvä internet-yhteys. Netin upload-nopeus on livestriimauksessa tärkeä ja siinä tulisi olla tarpeeksi “headroomia” eli käyttämätöntä kaistaa. Full HD kuvaa striimatessa upload-nopeuden olisi hyvä olla minimissään 10mbps. Nykyään kaikki tai osa esiintyjistä on usein etänä, joten kaistaa kuluu myös niiden yhteyksien ylläpitoon. Livestriimaus on mahdollista toteuttaa internetissä useilla eri kanavilla, joista suosituimpia lienevät YouTube, Facebook ja Twitch, jota hyödynnetään etenkin pelivideoiden striimaukseen. Solid Stream hyödyntää tuotannoissaan tarvittaessa internet bonding -ratkaisua, joka yhdistää useita mobiili- ja muita internet-yhteyksiä, ja varmistaa striimin vakauden. Backup, failover, testaus ja tuplatestaus. Nämä ovat asioita, joihin uskomme ja joiden ansiosta asiakkaamme valitsevat uudelleen Solid Streamin.

Millainen yritys voi hyödyntää striimauspalveluita?

Tänä päivänä lähes kaikenlaiset yritykset voivat hyödyntää toiminnassaan striimauspalveluita. Yrityksen sisäiset koulutukset ja tiedotus ovat yksi hyvä tapa. Livestriimaus mahdollistaa koulutustilaisuuksien tai kokousten järjestämisen ilman matkustamista. Ota Solid Stream mukaan suunnitteluun jo alussa, niin autamme sinua luomaan interaktiivisen tapahtuman. Kauttamme saat myös yritysvideot ja teemme myös esitys-/luentotallenteita etukäteen niin livenä, kuin etänäkin.
Striimauksessa vain mielikuvitus on rajana, ja se onkin mainio ja moderni keino saada niin mainosta, mainetta kuin kunniaakin yrityksen ainutlaatuiselle osaamiselle. Solid Streamillä on pitkä kokemus koulutuspäivien ja konferenssien livestriimaamisesta, sekä webinaareista ja virtuaalitapahtumista. On tapahtumasi fyysinen tai virtuaalinen, tuemme ja autamme sinua ja yritystäsi onnistumaan!
Striimaus by Solid Stream

Aiotteko aloittaa oman livestriimituotannon, mutta ette tiedä mistä aloittaa?

Kenties teillä on jo jotain laitteita, mutta ette ole varma mihin suuntaan lähtisitte tekniikan kanssa. Solid Stream tarjoaa konsultointia, jossa käymme läpi tarpeenne ja autamme valitsemaan oikeat laitteet ja palvelut.

Ota yhteyttä ja luodaan teille vaikuttava tapahtuma!

fiSuomi