Solidin palvelulupaus

Panu ja Hemmon testaamassa yhteyksiä palvelulupaus
Panu ja Hemmo testaamassa yhteyksiä

 

Palvelulupaus pitää sisällään useamman toiminnon. Kaikki alkaa tarjouspyynnöstä. Sähköpostiimme kilahtaa kysymys jossa yleensä hiukan avataan tapahtuman ajankohtaa ja tarvittavan tuotannon kaliiperiä. Soitamme asiakkaalle ja kysymme muutaman syväluotaavamman kysymyksen jonka pohjalta lähdemme rakentamaan tuotantosuunnitelmaa. Olemme tehneet paljon keikkoja joten yleensä perusidea on sama. Toki poikkeuksia ja erikoisempia tilauksiakin tulee välillä vastaan. 

 

Tuotantosuunnitelmaan kirjaillaan tapahtuman aikataulu kasausta ja purkua myöden. Varaamme tekniikan kasaamiseen yleensä noin 3-5 tuntia. Tarpeen vaatiessa tekniikka nousee alle tunnissakin pystyyn, mutta tämmöisille nopeuksille on onneksi harvemmin tarvetta. Striimiseppämme käy läpi tapahtumaan tarvittavan kamera sekä striimikaluston, kun taas allekirjoittanut pähkäilee, että miten ääni saadaan kuuluviin paikan päällä sekä samanaikaisesti internetin yli. Toisinaan tapahtumissa on etäpuheenvuoroja. Jostain päin suomea tai ihan mistä tahansa ympäri maailmaa. Testaamme näin ollen etäpuhujien kanssa yhteydet valmiiksi ja opetamme käyttämään tapahtumassa käytettävää systeemiä. 

Panu kahtena keikalla, keikka kiasmassa
Panu kiasmassa keikan jälkimainingeissa

Aina mahdollisuuksien salliessa menemme paikan päälle katsomaan tapahtumapaikan tekniikan ja roudausreitit. Nykypäivänä kaiken ollessa automoitua ja sähköistä niin olemme huomanneet mahdollisesti jännittynyttä asiakasta rauhoittavan meidän näkemisemme hyvissä ajoin ennen tapahtumaa. 

Käymme tutustumassa tapahtumapaikkaan yleensä reilun viikon ennen varsinaista h-hetkeä. Tämä on osoittautunut todella tärkeäksi osaksi tuotantoketjuamme sillä näin ollen yllätyksiä ei pääse syntymään tekniikan tai tilan osalta. ”Ohhoh ei tääl ollukkaan sitä tai tätä”. Tuomme yleensä oman äänentoiston. Tällä varmistamme, että ääni on laadukas ja kuuluu juuri siten kuin haluamme. 

Hemmo toimistolla
Kuuluuko täältä mitään?

Striimiseppämme luo yleensä esiintyjille omat digitaalisesti esitettävät nimigrafiikat ja olemme myös tehneet useasti pieniä mainosvideoita tapahtumiin liittyen. Tälläkin hetkellä (ellet lue tätä vuosien päästä) triplan kauppakeskuksessa pyörii kuvaamamme mainosvideo 24.4.2024 järjestettävästä Nuori yrittäjyys – kisan finaalitapahtumasta.

Käymme tapahtuman kulun useampaan otteeseen läpi ja varaudumme kaikkiin mahdollisiin ongelmiin joita saattaisi ilmetä. Eli toisin sanoen varaudumme pahimpaan, mutta toivomme parasta.

Riippuen siitä miten on sovittu pyydämme esiintyjiltä esitykset etukäteen ja katsomme, että niissä on kaikki kunnossa. Normaalitilanteessa esiintyjät antavat viimeisimmän versionsa esityksestään noin tuntia ennen omaa esiintymistään, mutta tähänkin on onneksi varauduttu. 

Panu tilastokeskuksessa
Panu tilastokeskuksen keikalla

Keikkapäivänä kasaamme tekniikan ja testaamme sitä niin kauan kunnes kaikki on valmiina lähetystä varten. Hoidamme itse lähetyksen kunnialla ja ammattitaidolla loppuun saakka jonka jälkeen puramme ja roudaamme tekniikan takaisin toimistollemme Pitäjänmäen Höyläämötie 18:aan.

Olemme tehneet someen keikoista ”kulissien takaa” – tyyppisiä videoita jotka julkaisemme joko samana tai viimeistään seuraavana päivänä. Toisinaan keikasta tehdään tallenne joka käydään toimestamme läpi ennen kuin se lähetetään asiakkaalle. Lopuksi sitten laskua perään ja ei muutakun sama uusiksi. 

Panu junassa
Panu junassa kuvaamassa mainosta

Keikkapäivä on yleensä vain jäävuoren huippu sillä kaikki testaaminen ja edellä mainittu vie prosentuaalisesti eniten aikaa tuotannoissamme. Haluamme varmistua siitä, että kaikille on kaikki selvää ja varsinkin, että kaikki toimii. 

Tykkäämme tehdä hyvällä fiiliksellä töitämme ja haluamme, että se välittyy asiakkaalle asti. Emme halua jättää mitään epäselväksi. Esiintyjät tai järjestäjät saattavat olla jännittyneitä ja me parhaamme mukaan läsnäolollamme ja puujalkavitseillämme kevennämme tunnelmaa. Ammattitaitoa unohtamatta.

Olemme parsineet kasaan pienen otannan keikoistamme. Se on katsottavissa tämän lauseen alapuolella olevasta kentästä

fiSuomi