Miten onnistun etäpalaverissa?

Ah, etäpalaveri. Tuo nykypäivän uusi normi joka on vakiutunut työnteon muodoksi. Työmatkan loistaessa poissaolollaan aloitetaan etäpalaveri yleensä hyvinkin optimoidulla aikataululla. Tulos on välillä sen mukaista. Tunnistitko itsesti tästä? Hyvä. Me olemme laatineet lyhykäisen checklistin jota noudattamalla epämukava etäpalaveri on muisto vain. Kuuluuko? Näkyykö kuva?

Ongelman aiheuttaa yleensä etäpalaverointiin käytetty tila tai heikko nettiyhteys. Alla listatut seikat huomioon ottaen etäpalaverin laatu kohenee merkittävästi.

Suositeltu tekniikka:

  • Kiinteä internet-yhteys, eli verkkokaapeli kiinni koneessa
 
  • Headsetti (kuuloke-mikrofoni yhdistelmä)
 
  • Käyttöjärjestelmä ja ohjelmat uusimmassa versiossa

Suositukset kuvauspaikkaan:

  • Riittävä valaistus. Paras lopputulos jos kasvoille saadaan lisävaloa.
 
  • Ei ikkunaa tai muuta valonlähdettä suoraan takana.
 
  • Kamera silmien korkeudella.
 
  • Mahdollisimman äänetön ja kaiuton tila.

Paras äänenlaatu saadaan aikaiseksi ei niinkään kallemmalla mikrofonilla vaan mikrofoniratkaisulla jossa suun ja mikrofonin etäisyys on kiinteä. Edellämainittu headset on siis oiva valinta ja piuhallisena versiona vain muutaman kymmenen euron arvoinen. Tässä vielä muutama hinta-laatu suhteeltaan hyvä headset malli:Lue laitteesi käyttöohjeet. Varsinkin mikrofoneissa saattaa olla yksi pieni nappi joka väärässä asennossa ollessaan antaa ei – toivotun käyttökokemuksen.

Autamme ja konsultoimme kaikessa livestriimaukseen liittyvässä. Jos esimerkiksi haluatte aloittaa oman striimituotannon, mutta ette tiedä mistä lähtisitte liikkeelle, voitte tilata meiltä konsultointipäivän. Kaksi asiantuntijaamme ovat käytössänne koko päivän ja hiomme kaikki terävät kulmat tuotannossa!

fiSuomi